reede, 29. mai 2015

Too hot to handle - kuum seakael!



Age Treppoja Sahvri moosid on väga mõnus tooraine igasuguste uute retseptide ja koosluste jaoks. Olen pea kõik moosid läbi proovinud ja eile sai siis tehtud üks põrgulikult HOT õhtusöök. Hot on muidugi igaühe  maitse küsimus, meie pere üldiselt armastab vürtsikat, kes aga vähem, see jätku pool tšilli kogust välja. Liha kõrvale sobivad igasugused salsad imehästi. Vahest lihtsalt pole aega ja mahti kastmetega jännata. Minu tehtud kartulipalli asemel võib samuti kergemat vasutpanu teed minna ja lihtsalt parmesani-kartulitampi kenasti serveerida. Pean jällegi ütlema, et mul ei ole rohkem aega kui teistel õhtusöögiga jännata, mulle lihtsalt meeldib kenasti kõik taldrikule seada, rohkem loomingulisust perenaise õhtupoolikusse ;)

Retsept

Liha
  • 1 kg kaelakarbonaadi tükk
  • 1 purk Treppoja Sahvri rabarberi ja tšlli maiust
  • soja, õli, soola
Lõika karbonaadist suhteliselt õhukesed portsjontükid. Sega moos ja maitseained marinaadiks ning pane liha marineerima 1 -2 tunniks. Grillimisel arvesta, et mahlad tuleb kinni lasta kiirelt suuremas kuumuses ning siis pintselda kummalegi poole marinaadi ning grilli kiirelt. NB! Liha ei tohi ega pea olema süsimust, pigem seest kergelt roosakas ja mahlane. Mina keerasin ja määrisin kummaltki poolelt, peale mahlade kinni laskmist, kaks korda. Peale pintseldamist pane grillile kaas  peale ning lükka kuum süsi lihatüki alt ära.

Rabarberi avokaado salsa
  • 1 vars rabarberit
  • 1 avokaado
  • 2 shallot sibulat
  • peotäis värsket koriandrit
  • 3-4 tšillit ( kollased ja punane)
  • suhkrut, soola, rapsiõli
Puhasta tšilli seemnetest ning koori rabarber. Haki kõik komponendid va avokaado väiksesteks tükkideks ning sega omavahel kokku. Viimasena haki avokaado ning sega kergelt läbi. Lase seista veidi enne serveerimist. Kes väga tulist ei armasta, see pangu 1 tšilli. 


Kartuli parmesani pall

  • 1 kg kartulit
  • 50 g parmesani
  • 2 muna
  • riivsaia või panko riivsaia
  • soola, valget pipart, muskaatpähklit
Keed kartul ning lase jahtuda. Tambi puruks ja lisa riivitud parmesan ning kergelt lahti klopitud munakollased. Sega ja maitsesta. Vormi pudrust pallid, kasta need munavalgesse ja seejärel riivsaia. 
Küpseta (fritüüri) õlis kuldseks ning lase järelküpseda 160 kraadises ahjus 5-6 min.

Suu õhetamine loputa üle külma vahutavaga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar