reede, 22. mai 2015

Lihtsamast lihtsam õhtusöök - improvising on the go!


Soovitati midagi lihtsat teha. Tegin midagi lihtsat ;) Polenta sealiha kaste ja kerge salat. Polentat sellisel kujul tegin  esimest korda. Mind imponeeris mõte kollasest, kreemisest, veidi parmesani järgi õhkavast koogist... Just täpselt selline tuligi, kusjuures võttis aega 10 min. Polenta tahenemise ajal tegin valmis kastme ja salati ning kogu õhtusöök valmis 20 minutiga. 

Retseptid:

Polenta
  • 3 klaasi vett
  • 1 klaas maisimannat
  • 30 g võid
  • 30g parmesani
  • soola
Võta sügavam pann ning pane vesi keema, maitsesta soolaga ning kui vesi keeb lisa vaikselt maisimanna, ise samal ajal segades. Sega ning keeda kuni manna on pehme. Ettevaatust, see kipub pritsima suuri kuumi õhumulle otse näkku! Umbes 7 min pärast on puder parajalt paks ning kisub panni külgedelt lahti. Lisa riivitud parmesan ning või ja sega kiirelt ühtlaseks massiks. Vooderda piklik vorm toidukilega ning kalla puder sinna sisse. Silu ning pane jahtuma. Õnnestunud polenta peaks tahenema suhteliselt kiiresti ning sellest kannatab umbes 15 minuti pärast soovitud kujuga koogid lõigata. Prae kooke enne serveerimist kiirelt võis, jällegi need asjandused kipuvad kõvasti pritsima. Soovi korral võid veel parmesani peale raputada ja maitsestada peterselliga.

Sealiha kaste kapparite ja seentega
  • Strogonovi sealiharibasid 
  • paar peotäit seeni
  • peotäis kappareid
  • 1 sibul
  • 2 spl merevaiku
  • 150 ml rõõska koort
  • pipart, soola, ürte
Kuumuta pann, lisa õli ning prae sealiha 2 peotäit korraga. Ära keera liha enne kui see on pruun. Tõsta pruunistatud liha eraldi. Tükelda sibul peenikeseks, haki kergelt kapparid ning poolita seened (mul oli päris beebid, kui suuremad siis on mõistlik need ka viilutada). Prae võis kapparid krõbedaks, lisa sibul ja seened. Sibul ei tohi kõrbema hakata, selle vastu aitab kiire segamine ja madalam temperatuur. Kui sibul klaasjas, lisa liha, sega ning maitsesta pipra ja soolaga. Lõpus lisa koor ja merevaik. Lase korra keema ning maitsesta ürtidega. 

Selleri- granaatõuna- tomatisalat
  • seller
  • granaatõun
  • peedilehed
  • tomat
  • ürdimajonees (2 munakollast, poole laimi mahl, 0,5 tl sinepit, ürdiõli või tavalist õli)

Tükelda seller ning viiluta tomat. Rösti tomatit korra kuumal kuival pannil ning aseta salatipõhjaks, maitsesta soola ja pipraga. Sega seller kokku granaatõunaseemnete ja peedilehtedega ning tõsta tomatile. Kalla üle värske ürdimajoneesiga või siis tee ise oma majoneesikaste!

Täna sai peale kokkamist ka õue tomateid istutama minna - ei olnudki köögis 3 tundi!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar