pühapäev, 10. mai 2015

Mum made dinner - part suht heas seltskonnas!


Emadepäev on üks tore päev.Põhjust õhtul kenasti laud ära katta ja head paremat süüa juua. Hommik algas üliarmsa kingitusega Liisu poolt, kes mulle õnnekommilaeka oli meisterdanud. No seda õnne tuleb  nüüd veel rohkem kindla peale! Sain ka lõpuks aeda ning istutasin mõned eile laadalt soetatud lilletaimed ära aga rohkemaks suurt aega ei jätkunud, sest tuli ju hakata perele dinnerit valmistama ;)
Kokku tegin 3 rooga, milledest pearoa siis siia postitan. Teised kaks omal ajal ;).

Part on mul üks suur lemmik olnud juba pikka aega. Eelkõige, kuna kui ükskord oled selle valmistamise käppa saanud, siis suurt eksida enam ei saa. Seekord sai röstitud värskeid kartuleid ning juurde tehtud Treppoja Sahvri apelsini-tšillimaiuse, grandailli ning valge veini reduktsioon, mis sai külma võiga kastmeks klopitud. Võis praadisin kõrvale ka mõned seened ning väga maitsev õhtusöök oligi laual.

Retsept:


  • Pardi rinnafilee
  • Koriander
  • Sojakaste
  • Treppoja Sahvri Apelsini-tšillimaius


Sega maitseainetest ja moosist marinaad ning pane fileed marineerima paariks tunniks. Enne praadimist kuivata fileed ning tee nahale sisselõiked. NB! vaata et liiga palju ei lõika! Aseta pardifileed (max 2 tk korraga) külmale kuivale pannile nahk alla poole. Prae 3-4 min ning keera ringi. vajadusel kalla rasv ära. Prae ka teist poolt 3-4 nim ning seejärel alles maitsesta soola ja pipraga. Pane fileed ahjuplaadile ning korda sama protseduuri kui portse on rohkem. Seejärel pane fileed ahju 10-15 min olenevalt filee suurusest 200 kraadi juurde küpsema. Part peab jääma pehme. katsudes on kohe aru saada kui see on üleküpsenud, siis tundub kogu tükk nagu autokumm.
Kui fileed on valmis, võta need ahjust ja pane fooliumi alla rahunema.

Kartulid - lõika pikki pidi 0,5 cm viiludeks ning maitsesta õli, rosmariini ja soolaga. Lao ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 30-40 min.

Kaste


  • 3 granadilli
  • 0,5 purki apelsini -tšillimaiust
  • 150 mil valget veini
  • 1 puljongikuubik
  • 150 ml vett
  • veidi suhkrut
  • 30 g võid


Puhasta granadill ning pane kõik komponendid potti vaiksel tulel keema. Lase keeda poole vähemaks. Seejärel kurna kogu segu ning kaste valmista vahetult enne serveerimist. Selleks lase reduktsioon uuesti kuumaks ning klopi sisse jääkülmad võitükid. Ära keeda.  Kaste pakseneb kloppides märgatavalt. Maitsesta vajadusel suhkruga (kui on liiga hapu).

Seened prae kergelt võis. Granadilli koori ära ära viska, need puhasta korralikult ja kasuta kastmekannuna. Minu arust täita armas :)

Päeval aias üllatas mind veel üks kena kirju liblikas, mis tõotab kirjut suve!



Ilusat emadepäeva kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar