teisipäev, 26. mai 2015

Õhtusöök kuuele - part kollase ja rohelisega!



Mul oli au võõrustada oma toredaid kursusekaaslasi Age, Tiinat, Eve, Ilonat ja Katrini, kellega koos me teeme nn "Õhtusöök kuulele" sarja. Oleme juba käinund Tiina ja Katrini maitsvaid toite nautimas ning eile oli siis minu kord. Pakkusin kolme rooga, millest pearoa panen esimesena siia üles. Teised kaks olid siiakala cheviche, avokaado sorbee ja maisinäkileivaga ning kummeli- rabarberi mousse cake. Teen neid õigepea uuesti, siis saan ka vähe paremad pildid, mida blogis näidata.

Pearoast. Menüü koostamisel muutus see roog ajas kõige rohkem. Algsest ideest jäi järgi ainult värvid ja part. Kõik muu muutsin ja mõtlesin kordi ümber ning viimased muudatused tegin vahetult enne serveerimist. Alustasin eelneval päeval pardi röstimisega ning porgandi steikide keerutamisega. Porgandisteikide idee on CRU-st saadud, seal on äge vegge roog lilla porgandiga.

Retseptid


Savoy kapsa rullid
  • pardikoivad 4 tk
  • MOP kaste (porru, ingver, küüslauk - praadida kergelt, lisada rabarberipüree, mango, soja, mesi) Püreestada blenderis kõik kokku, maitsestada vajadusel veel soola, pipra ja suhkruga. Kasta liha iga 20 min tagant 3 h 150 kraadi juures.
  • Savoy kapasas
  • Rõõsk koor
  • Selitatud või
  • Soja, sool, pipar

Savoykapsa lehed blanchida kergelt ning panna külma vette. Lõigata jämedam lehejuure osa. Pardiliha rebida kontidelt ning segada kokku veel MOP kastmega ning lisada soja ja pipar, soolaga maitsestades valmistada rullide täidis.  Rullida rullid ning panna ahjuvormi, kallata peale rõõska koor ja võid ning panna fooliumi alla 200 kraadi juurde 20 minutiks.

Rohelised köögiviljad

  • Suhkruherned ja brokolini
Blanchida ning hiljem kergelt läbi praadida võis, maitsestada.

Mangosalsa

  • mango
  • tsilli
  • shalott
  • koriander
  • sool, suhkru, pipar
  • laim (koor ja mahl)
Kastmeks kasutasin kapsarullide leent ning juurde praadisin pardirinda.

Planeerisin juurde ka kartuli gnocchid teha aga need läksid metsa - 
vahest läheb midagi metsa ka :)!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar