teisipäev, 26. mai 2015

Rabarber & kummel - uus dünaamiline duo minu koogitaldrikul!


Ootamatute asjadega on alati nii, et need on üllatavad. Just nii üllatav on ka kummelivaht minu rabarberikoogis. Seni pole keegi ära arvanud, mis maitse see huvitav on, mis üllatavalt hästi seltsib rabarberi hapukusega. See kook oli eile "Õhtusöök kuulele" dinnerparty magusroaks. Söödi kõik ära, ju siis maitses!

Retsep:

Põhjaks  mandlibiskviit

Mousse

  • 500 ml vahukoort
  • 1,5 spl želatiini
  • 6 munakollast
  • 7 spl vett
  • 115 g suhkrut
  • kummeliteed, rabarberi püreed
Vahusta vahukoor ning pane jahedasse seisma.  Pane želatiin 2 spl veega ligunema. Kalla ülejäänud vesi ja suhkur potti ning keeda suhkrusiirup kuumuseni 115 kraadi. Seejärel mikserda munakollaseid veidi lahti ning hakka kiirelt peene nirena lisama suhkrusiirupit, ise samal ajal vahustades. Vahusta kuni suhkrusiirup on kõik sisse kallatud ning siis sulata želatiin mikros 15 sek. Lisa munadele. Vahusta mune kuni vaht on hele ning täiesti jahtunud. Seejärel võta vahukoor ja jaga pooleks. Valmista ette 50 -80 ml kanget looduslikku kummeliteed ning võta 115 g rabarberi püreed.
Jaga ka munavaht kaheks aga hakka vahukoorele seda hulka segama järk järgult. Kõige lõpus lisa ühele osale tee ja teisele püree.  Valmista ette koogivorm või metallrõngad. Biskviit peaks olema põhjas. Vala peale 1/3 kummelivahtu ja seejärel 1/3 rabarberivahtu. Kata kilega ja pane külmkappi tarretuma.  Kaunistuseks ning hapuks krõmpuks panin õhukesed punased ja roosad rabarberi viilud üleöö suhkruga seisma. Juurde raputasin koogile veel paukuvat suhkrut, see omakorda tekitas külas olnud neiudes väikse üllatusmomendi.

Maiustada on ikka aegajalt tore eksole?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar