esmaspäev, 4. mai 2015

Monday roast - roheline rohelisega ja tsipa valget!


Täna on esimene esmaspäev üle kolme kuu kui ma saan perele kodus õhtusööki valmistada. No ja mõeldes tervislikkusele, siis tegin täna rohelist.... tsipa valgega (mis osaliselt pole väga tervislik ;)).
Kanafileest olev vist kirjutanud, see kapriisne liha oli mu toidulaual väga harv külaline. Samas nüüd pean ütlema, et hästi tehtuna on ta väga maitsev. Kõik on kinni tehnikas :)

Retsept (4 portsu):
  • Kanafilee -  4 tk
  • Marinaadiks - rosmariin, tüümian, laimimahl, sojakaste
  • Lillkapsas - 1 õisik
  • Brokkoli - 1 õisik
  • Rohelised herned - 1 peotäis
  • Karulauk - suur peotäis
  • Seedrimänni seemned - 100 g
  • Parmesan - 100 g
  • Oliivõli 0,5 klaasi
  • Või 100 g
  • Kõrvitsa  seemned  peotäus
  • Shampinjonid - suur peotäis, viilutada
Hai rosmariini ja tüümiani lehed peeneks, sega vähese õli ja laimimahlaga ning lisa soja kaste. Lase seista. Pruunista lillkapsa õisikud kergelt võis ( karamell) ning lisa vett veidi alla kapsa koguse. Keeda kogu vesi ära. Seejärel maitsesta veidi soolaga ning lisa võid ja blenderda siidjaks püreeks.
Brokkoli, herned ja brokkoli/lillkapsa varre lõigud ( õhukesed ägedad viilud) pista korraks (1min) keevasse vette ning maitsesta seejärel soolaga. Karulaugu pesto jaoks rösti seedrimänni seemned, riivi parmesan ning pane koos üli ja karulauguga blenderisse kokku ( sobib ka saumikser). Purusta ja sega. Mass peaks jääma parajalt paks pasta. Lisa õli vastavalt kogusele. Mul kulus suure peotäie karulaugu peale 100 g seemneid, 100 g juustu ja umbes 0,5 klaasi õli. Kanafilee kuivata ning prae või ja õli segus pruuniks. Umbes 5 min kumbki pool. Maitsesta soola ja pipraga ning pintselda üle ürdimarinaadiga. Võid lisada ka BBQ glasuuri vmt. Pane ahju 180 kraadi juurde 10-12 min olenevalt filee suurusest. Shampinjonid pruunista samuti võis kergelt läbi ning maitsesta soola ja pipraga. 

Mitut sorti vitamiinilaks on tagatud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar