pühapäev, 7. juuni 2015

Best of friends - maasikad & šokolaad!


Kuigi mõned vaidlevad vastu, siis ma arvan endiselt, et kui kaks asja peavad koos käima, siis on need maasikad ja šokolaad. Olen endale kindla eesmärgi seadnud, saada šokolaadi-brownie kook täiuslikkuseni viimistletud ehk siis, et kõik maitsed saaks väga head ja kooslus toimiks ning ka kook ise oleks stabiilselt hea väljanägemisega. Seetõttu täna väga midagi uut ei lisandunud. Brownie põhja puhul avastasin, et 23 min on just paras aeg ümmarguses vormis, et põhi jääks mõnus "gooie".
Browni retsept asub siin: Brownie 

Toorjuustu-vahukoore-kondenspiima kreem

2 pakki toorjuustu
300 ml vahukoort
120 ml kondenspiima
vaniljekaun
veidi suhkrut maitseks
4 lehte želatiini

Vahusta toorjuust, lisa vaniljeseemned, kondenspiim ja vahusta kuni pehme vaht. Eraldi nõus vahusta vahukoor. Sega kreemid kokku enne žealtiini lisamist. Želatiin pane 5 min külma vette ligunema ning siis kalla enamus vett ära ning lase mikros 15-20 sek sulada. Kalla kiirelt vahustades kreemile hulka.

Glasuur

150g tumedat šokolaadi (80%)
150g piimašokolaadi (40%)
300 ml vahukoort

Sulata šokolaad veevannis ning nirista vispliga segades vahukoore hulka. sega hoolega kuni glasuur on siidjas ja paks.


Tasanda brownie ning lao ringis peale terved maasikad. Mina pani 2 ringi. Seejärel tõsta peale kreem ning pane tarretuma külmkappi. Järgmisel päeval kata glasuuriga, lase seista jahedas paar tundi ning kaunista maasikatega.


Pean ütlema, et sai päris ok!

8 kommentaari:

  1. See kook on liialdamata MAAILMA PARIM!!! Aitäh sulle fantastilise õhtusöögi eest, mille jooksul ikka ja jälle kaod kuhugi imelisse kohta - just seda see kook sinuga teeb :)
    Suur tänu elamuse eest!!! H&J

    VastaKustuta
  2. Ma oskan ainult öelda - äitäh nii ilusate sõnade eest ja loodetvasti saan teile veel head ja paremat pakkuda varsti :)

    VastaKustuta
  3. See blogi on nüüd küll vahva avastus - väga hea fantaasiaga retseptidega, ilusate piltide ja ladusate juttudega. Soovin sulle edu ja jaksu ikka edaspidi sama entusiastlikult blogida :)

    VastaKustuta
  4. Kui suurt koogivormi peaks kasutama?

    VastaKustuta
  5. Kas toorjuustupaki suuruseks on 200 g?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Jah tavaline Philadelphia 200g pakk ☺

      Kustuta
    2. See ei pruugi nii tavaline olla, kui Eestis ei ela ;D Proovin ära!

      Kustuta