esmaspäev, 29. juuni 2015

Peppermint, peppermint - õhetamapanevad makroonid!


Tegin eelmisel reedel esimest korda ise pastat. Itaaliast saadud retsept näeb tainas ette jahu ja munakollase. Seetõttu oli kogu pastategemise üks kõrvalnäht suures koguses munavalgeid. Ja munavalge kõlbavad teatavasti väga hästi igasugusteks beseedeks. Beseerullid, Palvovad ja muidugi makroonid. Mõtlesin, mis maitse järgi enim isutas ning igatsus oli just värske ja õhetamapaneva piparmündi üle.

Makroonide põhiretsepti leiad siit . 

Kreemiks on seekord piparmündi -šokolaadi ganache


  • 150 ml vahukoort
  • 150 ml sulatatud tumedat šokolaadi
  • peotäis piparmünti
Haki piparmünt ja lisa koorele, kuumuta kuid ära keeda. Sulata veevannil šokolaad. Kui oled koorele saanud tugeva piparmündi maitse, siis sõelu koor ning nirista ise vispeldades hulka kuum šokolaad. Sega kuni paksenemiseni ning pane pritskotti. Vajadusel jahuta külmikus enne küpsiste vahele pritsimist.



Head mõnulemist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar