kolmapäev, 8. aprill 2015

Tere hommikust!


Tänane ilus kevadine hommik kutsus kapist võtma valge šokolaadi pannacottat. Siidjas pannacotta on üks imeline magustoit, mis mulle isiklikult maitseb enim kreeka jogurtist tehtuna. Seekord katsetasin veidi ning lisasin valget šokolaadi ja kohupiima rullbiskviiti, millele läks peale mõnus, ise tehtud, punaste marjade moos. Magustoidu rikub ära liiga suur zelatiini kogus, seega on see parim üleöö kapis seisnuna ja vähema zelatiini kogusega.

Retsept (jagus 9-le magustoidule):

3 purki Saaremaa kreeka jogurtit
150 ml vahukoort
3 lehte zelatiini
200g valget šokolaaadi
0,5 sidruni koort ja 2-3 spl sidruni mahla
50 g suhkrut
100ml moosi (väga hästi sobib ka vaarika toormoos)
1 Eesti Pagari kohupiima rullbiskviit
Kaunistuseks marju ja valget šokolaadi



Valmistamine 
Pane zelatiini lehed külma vette ligunema. Vahusta jogurt kergelt läbi ning lisa sidrunikoor, mahl ja suhkur. Vahusta. Pane valge šokolaad tükkidena väiksemasse nõusse ja siis veevanni. Šokoloaad sulab edukalt ka lihtsalt keevas vees, st kalla keev vesi kaussi ja pane šokolaadinõu sisse. Kõik läheb metsa kui šokolaadinõusse satub vett või kuumus on liiga kõrge, seega pigem vähem ja tulemus jääb mõnus siidine. Kuumuta vahukoort mõned minutid. Koor peaks olema pigem lihtsalt kuum, mitte keev. Seejärel lase peenikese nirena šokolaad koore sisse, ise samal ajal vispliga kiiresti segades. Saadud mass peaks olema siidjas mitte teraline.  Nüüd vajuta zelatiini lehtedest vesi välja ja lisa need koore-šokolaadi segule ning lahusta. Jahuta segu veidi, et seda kannataks jogurtile juurde lisada. Kalla peene joana segu jogurtisse ja sega korralikult läbi.

Mina kasutasin metallrõngaid magustoidu vormimiseks (pane küpsetuspaber kandikule vormide alla) aga ma arvan, et sama kena on tulemus ka läbipaistvas nõus serveerides. Aseta 0,5 cm rullbiskviidi lõik põhja ning täida ka vajadusel tühjad kohad rullbiskviidiga. Tõsta peale 2 spl moosi ja jaota ühtlaselt. Jogurti-koore-šokolaadi segu tõsta lusikaga kõige peale. Aseta vormid külmkappi tarretuma üleöö. 

Järgmisel päeval tõsta tordilabidaga maius taldrikule, aita noaga pannacotta vormi küljest lahti ja kaunista riivitud šokolaadiga ning marjadega.



Naudi kuuma kohviga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar