teisipäev, 14. aprill 2015

Take 2 - teisel katsel tempura koha ja kaaslased!


Seda rooga olen ka eelnevalt teinud, ka siis maitses hästi, kuid retsept jäi kirja panemata ning seekord veidi muutsin ka maitsebuketti. Koha on mul üks lemmikutest ja kindlasti üks parimaid valgeid kohalikke kalu. Pärl kuskussi avastasin hiljuti Neikides lõunatades. Seekord tegin ka ise pesto ning maailma parimale kodujuustule aka "Piimameister Otto kodujuust" sai ka veidi lisamaitsed juurde antud. Kiire ja kerge õhtusöök, mis ka kasulik!

Retsept:

Basiiliku pesto

1 pott basiilikut
2 küüslaugu küünt
väike peotäis seedrimänni seemenid, mina kasutasin leivasegu jaoks mõeldud seemnesegu
pool klaasi oliivõli
pool klaasi riivitud parmesani
soola, pipart.

Pane kõik ained kokku ja purusta saumikseriga ühtlaseks seguks. Miule meeldib kui tükid on sees aga eks see on maitse asi.  Pesto põhiretsepti saab edukalt ka karulauguga kasutada.

Pärl kuskuss

Paki peal olnud juhiste järgi keetsin kergelt soolatud vees 11 minutit. Kurnasin ja seejärel segasin kokku pestoga.

Tempura koha

Tempura taigna tegin jääkülmast veest ning tempura jahust. Umbes 100 ml vett ning 6 spl jahu. Tainas peab jääma väga vedel. Lasin tainal külmas seista veel ennem praadimist, nii jäävad palad krõbedamad.

Koha lõikasin portjoniteks ning maitsestasin soola ja pipraga. Enne tainasse kastmist lasin jahust ka läbi. Praadisin mõlemalt poole 2 min. Nõrutasin salvrätil suurem arasva maha.

Kodusjuustu kaste

Kodujuustule pani juurde 2 spl lõhemarja ja pundi murulauku. Maitsestasin soola ja pipraga.


Kokku sai siis selline nagu pildilt näha :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar