reede, 10. aprill 2015

It's grissini time!



Pole midagi paremat kui taaskasutus!  Tütre üle jäänud pitsataignast said kiirelt mõnusad kõrsikud ja kuklid, mida hea maitsevõiga või prosciutto singiga süüa.

Pitsa põhitaigna retsept:
  • 2,5 spl pärmi
  • 1 klaas käesooja vett
  • 2-3 klaasi jahu
  • 1 tl soola
  • näpuotsaga suhkrut

Valmistamine:
Lahusta pärm soojas vees ning jäta seisma. Soojenda kauss lastes sinna kuuma vett. Kuivata ning sõelu sisse 1 tass jahu. Tee jahusse 2 auku. Ühte auku pane sool ja sega näpuga. Lisa suhkur pärmilahusele ning lahusta see. Vala segu jahus olevasse suuremasse auku ning hakka lusika või kahvliga jahu üles segama. Sega seni kuni tainas tuleb kausi küljest lahti. Sõelu 1 tass jahu puhtale lauale ning pane kausis olev tainas sinna keskele. Sõtku hästi ja tugevalt pehmeks siidjaks palliks. Vajadusel lisa jahu juurde. Pese kauss ning pane sinna tilk õli põhja. Aseta taignapall keskele ning pane sooja kohta kerkima u 40 min. Tainas kerkib kahekordseks ning on valmis kui sinna sisse vajutades jälg järgi jääb.
Seejärel  sõtku tainas alla paar minutit ning vormi soovitud tooted. Kuklid, grissinid või pitsa. Kukleid lase kerkida veel pannil 20 m in ning niisuta pealt veega, soovi korral tee peale sisselõige.

Küpseta 230 kraadi juures kuldpruuniks ja krõbedaks!

Kiire maitsevõi retsept:

  • 1 pakk head võid
  • 1 pakk maitsestamata toorjuustu
  • valikul maitserohleist (karulauk, murulauk, till)
  • mereosoola


Vahusta toasoe või, lisa juurde toorjuust ja vahusta ning lõpus lisa maitseroheline ja sool. Vormi kas kangiks või pane jääkuubikute restidesse portsjoni kaupa tahenema või pritsi hoopis lillekesed.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar