esmaspäev, 27. aprill 2015

Portugali peenar - minule omaselt segamini taldrik koos mango pannacottaga!



Mis kehvasti see uuesti! Või õigemini taaskasutus köögis. Oli selline hull mõte, teha sinist lumepallisuppi mango pannacottaga. Lumepallisupp jäi päris vinge helesinisena (Curacao likööriga), kuid see esimene laar pannacottat ei tahtnud kuidagi tarretuda ning sinna nahka läks see mõte. Kuna ma olen piisavalt kange, siis tegin uuesti ning praegu vaatan, et oligi parem, et esimene asi välja ei tulnud.

Retsept (4 portsu):

  • 1 tops Saarema Kreeka jogurtit
  • 100 ml mangopüreed
  • 100  ml vahukoort
  • 3 zelatiinilehte
Kaunistuseks marju, karamelli ning üks lumepall.

Valmistamine nagu ikka - jogurti vahustasin mangopüreega ning kuumutasin koore, millesse lahustasin zealtiini. Segasin kõik kokku ja panin tarretuma üle öö. Karamelli tegemise tehnoloogia on tegelikult ka kogemusega paremaks läinud, põhiline on suhkrut mitte segada pannil vaid lasta tal sulada rahulikult, samas tuleb jälgida, et kogu siirup kõrbema ei läheks, mis on väga kergelt võimalik. Kui suhkur sulanud ei pea seda rohkem kuumutama, vaid võib koheselt küpsetuspaberile valada ning lusikaga laiali lükata. Seekord raputasin peale pähkli-kaneeli-suhkru segu.

Pere hakkab ära harjuma selliste hommikujogurtitega!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar