neljapäev, 16. juuli 2015

Õuna-ricotta-keefiri pannikad! - Let's forget strawberries,


Mille järgi täna hommikul isutas? Paksude pannikate järgi :) aga mitte tavaliste, vaid selliste veidi eriliste järgi.  15 min ja valmis.

Retsept:

  • 2 muna
  • 1 pakk ricotta kohupiima
  • 1 klaas keefiri
  • 1 suur õun
  • 50 g jahu
  • suhkrut, soola
  • hapukoor, kaneel ja suhkur
Mikserda munad, lisa suhkur, sool ning keefir. Mikserda hulka ricotta ning kõige lõpus jämedalt riivitud, kooritud õun. Jahu lisa tunde järgi, pigem vähem kui rohkem, seda õhulisemad ja krõbedad jäävad. Mikserda ühtlaseks ning lase seista veidi, kuni pann kuumeneb. Ühtlasi saad hapukoore valmis teha. Selleks sega hapukoorele hulka veidi kaneeli ja suhkrut ning pane külmikusse.

Prae kvaliteetses õlis pannkoogid. NB! madalal kuumusel, sest muidu jäävad seest nätsked. Ise olen lasknud veidi kuumema panniga ühe poole krõbedaks  ning peale pööramist kuumust vähendanud. Veidi jamamist on aga tulemus on seda väärt.

Ahjaa - selle põhiretsepti järgi saad teha ka näiteks suvikõrvitsa-ricotta, porgandi-ricotta jne pannikaid.

Mis muud kui väike vaheldus pudru-võileiva-hommikuhelbe-jogurti lauale!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar