esmaspäev, 2. november 2015

Lambakoodi pajaroog, Halloweeni pidusai ning minu uus Kitchen AID!



Halloween on möödas ja sellega seonduv maskeraadikaos samuti. Kõik näod on puhtaks pestud ja lapsed jälle äratuntavad :)  Ise tegin seekord ühe laheda Halloweeni pidusaia, mis sai külakostiks viidud. Retsept oli tuttav pärmitaigna oma ja kirjas siin. Päris esimest korda katsetasin suhkrumassiga. Ääretult mõnus tegelane ;) Rullimine lihtne ning kujundid sai ka kerge vaevaga kokku pandud. Seekord siis lõbusad muumiad.


Nüüd aga lambakoodist. Meie kaubanduseses on head lambaliha vähe saada ning karree on ka nii pisike, et kurb hakkab. Lamba koodilihaga on veidi parem lugu ning Selver on hakanud seda, vähemalt Järvel, regulaarselt ka müügis hoima. Samas on koodiliha üks sitkemaid ning vajab pikka haudumist.
Seekordne pajaroog sai siis tehtud mõttes idamaised maitsed.

Retsept:
  • 3 lambakooti
  • 2 suurt sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 2 maguskartulit
  • 1 kaalikas
  • 3 porgandit
  • 2 loorberi lehte
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl ingveripulbrit
  • 1 tl kuivatatud koriandrit
  • punt värsket tüümiani
  • paar oksa roosmariini
  • petersellivarsi 
  • 1 punt värsket koriandrit
  • 0,5 sidrunit (mahl ja koor)
  • 1 tsilli
  • 1 purk kookoskreemi
  • kõrvale pärl kuskussi
  • maitseks soola, praadimiseks õli
Kuumuta õli pannil ja pruunista lambakoodid igast küljest ning aseta haudepotti.
Pruunista tükeldatud sibul, küüslauk ning eelnevalt kokku segatud vürtside segu (ingver, koriander, vürtsköömne jahu). Lisa loorber, tükeldatud porgand, kaalikas ja maguskartul. Sega ja pruunist kaergelt ning kalla lambaliha juurde. Vala peale keedetud vesi  ning hauta 2-3 tundi väga madalal kuumusel kaane all. Kui liha hakkab luude küljest ära kukkuma siis võta koodid välja ning rebi sealt kahvliga lihatükid lahti. Vajadusel lõika peenemaks. Lisa liha tagasi paja hulka ning lase veel veidi haududa. Seejärel kalla sisse kookoskreem ning maitsesta riivitud sidrunikoore ja mahalaga. Lase veidi seista ning koori pealt ära üleliigne rasv. Kõige lõpus raputa peale hakitud koriander.

Pärl kuskus keeda 10-12 minutit soolaga maitsestatud vees, kurna ning maitsesta vähese õli, sidrunimahla ja hakitud koriandriga.
Naudi koos värske bogatta või sepikuga!

Minu kõige suurem uudis oli aga see, et lõpuks ometi lisandus meie perre uus imeilus, töökindel ja vajalik liige :)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar