esmaspäev, 17. august 2015

Nektariini-kohupiima tart - my latest favourite!


Viimane nädal on olnud minu selle suve kõige toimekam. See pildil olev nektariini tart sai valmis tehtud esmalt juba juuli lõpus. Maitses nii mõnusalt, et nüüd eile tegin juba ei tea mitmendat korda. Retsept tuleb allpool aga esmalt tahan muljetada oma elu päris esimesest kohviku kogemusest. Nimelt panime kooliõdede Age, Eve ja Tiinaga kokku Treppoja Sahvri kohviku, mille esmaesitlus oli laupäeval Pärnus Augusti Unetuse festivalil. Ei osanud meist keegi oodata, mis või kus. Eeldasime, et kohal on suur hulk inimesi aga nii palju rahvast oma esimesteks klientideks ei osanud tegelikult ilmselt parimates unistusteski näha :) Kokku teenindasime umbes 300 klienti ning meie menüü koosnes toitudest, milledes kasutasime Age Treppoja Sahvri maitsvaid moose ja kastmeid.
Adrenaliin on veel seni kõhus ja kogu rampväsimus kontidest kadunud. Kui Pärnu meid tahab, siis hea meelega tuleme ka järgmisel aastal :)



Ja nüüd siis nektariini tardist:

Retsept:
  • Põhi: muretaigen, mina kasutasin Eesti Pagari võiga muretaignat (väga hea avastus).
  • 1 pakk peeneteralist kohupiima (mulle meeldib Piimameister Otto vanilje kohupiim)
  • 1 muna
  • 0,5 vanilje kauna või 0,5 tl vanilje ekstrakti
  • 100 ml vahukoort
  • 5 spl suhkrut
  • veidi sidrunimahla ja koort
  • 4-5 küpset nektariini
Kasutasin piklikku koogivormi ja sinna kulus umbes pool pakki tainast. Rulli tainas hästi õhukeseks, suru vormi, ääred üles, torka kahvliga augud põhja ning kata fooliumiga (ka ääred). Hea kui saad küpsetuspärlid peale panna raskuseks. Kui neid pole, saab ka hakkama. Küpseta põhja umbes 15 minutit 180 kraadi juures.
Vahusta kohupiim, suhkur ja lisa maitseained. Lisa hulka muna ning vahusta. Lõpuks lisa vahukoor ning vahusta pehmeks vahuks.
Kui koogipõhi on kergelt küps, siis võta foolium ära ning kata kohupiimavahuga. Eelnevalt puhastatud ja viilutatud nektariinid lao kordamööda kohupiimavahule. NB! nektariiniviilud jäävad ilusamad kui lõikad risti otsaga, ehk siis kui oled kivi eemaldanud ja sul on kaks poolt, siis aseta see lauale nii et nuga hakkaks varrega otsa poolt lõikama poolikuid viile :) Küpseta tarti kuni taigen on helepruun ja nektariinid pehmed.  Kaunista piaprmündi või lilledega.

Ehk siis üks tõeliselt mõnus tähtpäeva tart!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar