reede, 7. august 2015

Eggs H for Home style - koorene panna cotta marjapesas!


Selle maiuse mõte tuli mulle teel koju Pärnust. Liisu avas oma Kinder muna täpselt pooleks ning see kuidagi tundus nii äge magustoidu kauss olevat :) Pärnus muide külastasin palju kiidetud Piparmündi kohvikut, ning ei pidanud tõesti pettuma. Lastepraad oli toekas ning maitsev (kreemine kana kartulite ja juurviljadega) ning minu marineeritud part oli tooremast toorem ja maitsetega poldud tõesti koonerdatud. Jumalik oli lavendli kreembrülee, mille puhul ma muidugi lavendlit ei tundnud aga see ei kurvastanud ka üldse, sest muus osas andis magustoit silmad ette nii mõnelegi brüleele, mis siiani ette on sattunud. Viimasel ajal on minu toiduelamuste üheks tähtsamaks osaks saanud teenindus ja pean ütlema, meil seekord vedas. Minu teenindaja oli väga tubli. Samas 15 min hiljem kuulsin just vastupidist kogemuse kirjeldamist ühe kliendi poolt, mis tähendab tase ei ole ühtlane. Seega Piparmünt tubli hinne 4+ :)

Nüüd panna cottast. Tegin seekord eriti rammusa nn klassikalise retsepti järgi maiuse. Mul oli päris suur seltskond külas, seega tegin 20 portsu. 

Retsept tuleb siit:

  • 500 ml vahukoort
  • 150 ml piima
  • maitse järgi suhkrut
  • 100 g valget šokolaadi
  • 5 želatiini lehte
  • 1 vars lehtedega piparmünti
  • 1 purk mangokompotti või püreed
  • 10 Kinder muna
  • Erinevaid hapukaid marju


Pane želatiin külma vette ligunema. Sega koor ja piim ning lisa sisse piparmündi lehed ja vars. Kuumuta kuni keemiseni. Seejärel tõsta tulelt ning lisa šokolaaditükid, sega ühtlaseks kuni šokolaad on sulanud. Iseenda maitse järgi lisa suhkrut. Seejärel võta 4 želatiinilehte ning lahusta segus. Lase jahtuda ning kurna. Segu tuleb täiesti maha jahutada!
Ava üllatusmunad ning pane jääkülma. Mangokompott püreesta ning sinna lisa sisse 1 želatiinileht. Saad selle sulatada, kas mikrouunis 15 sek või siis kompotivedelikus, mille oled kuumaks lasknud. Mango peaks jääma pigem paks. Kui kooresegu on täielikult jahtunud, saad hakata mune täitma.
Mina pritsisin igale munale põhja mangopüreed ning siis kallasin peale kooresegu. Kui segu oli ca 1h tarretunud, pritsisin kenasti kollase südame veel peale. Pritsimiseks kasutasin minigrip kotti seekord:)
Serveerimiseks aseta marjad pesaks ning munad sinna peale. 

Neid on hea süüa kattes muna soovitud marjadega ning näpu vahelt suhu pista!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar