Teisipäev, 31. mai 2016

Selle nädala staarid: forell ja koha!



Suvel on alati nii, et kuigi aega on rohkem, ei viitsi kohe kuidagi midagi keerulist süüa teha. Meil on see nädal möödunud kala süües.  Esmalt sai tehtud ühed eriti maitsvad forellivõileivad ja eile tegin oma suurt lemmikut - koha! Kuna need toidud on nii lihtsad ja kodused, siis erilist retsepti ei olegi. Panen siia kirja koostisosad ning igaüks ise timmib oma maitse järgi:

Võis praetud koha, värskete kartulite ja kodusjuustu-kurgi salatiga:

  • Puhastatud kohafilee
  • Või, veidi oliivõli
  • Värsked kartulid
  • Värske või soolakurk
  • Ohtralt tilli, rohelist sibulat 
  • Piimameister Otto või mõni muu vedelam kodujuust
  • Majonees
  • Veidi sinepit
  • Hapukoor vajadusel.
Koha prae nahk all pool kuumal pannil ning hea kui kasutaksid selitatud võid (piimavalk on välja võetud eelneval kuumutamisel), kui selleks aega pole, siis pane veidi oliivõli lisaks, ei kõrbe nii ära. Prae 2-3 minutit kummaltki poolt ja lase kuumal pannil veidi järelküpseda. Koha on hea kui ta on just, just küpsenud, mitte kuiv ja tihke. Kartul keeda koorega ja salat sega peeneks hakitud rohelisega kokku.



Lapileivad forelliga:

  • Röstitud lapileib
  • Merevaik või suitsune toorjuust
  • Suitsuforell soovitavalt tšilliga
  • Värske soolaforell
  • Wakame
  • Avokaado
  • Till
Järgmisel nädalal sõidan pikemale puhkusele USA-sse ja plaanin sealt üht-teist head ka kirja panna!


Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar