kolmapäev, 2. september 2015

2 gigantset šokolaadiküpsist mõningase jäätisega - tarkusepäeva kook!


Eile sai ka meie peres suuremat sorti logistika hooajaga algust tehtud. Ja loomulikult oli see päev tähistamist väärt. Lapsed küsisid jäätist. lapsed said jäätist. Selle koogi idee sain Instagrami koogivoost ning küpsise retsepti siit.  Ise lisasin juurde kakaod :)  Sai selline mõnus magus suutäis.
Eelmine nädal võttis meie pere maha üks kole viirus, millega mässan tänaseni, kuid lisaks sellele oli ka väga toredaid sündmusi. Minu armas Elise on sügisest Waf koori ridades. Üle pika aja saime jälle kursuse kaaslaste Age, Eve, Tiina, Ilona ja Katriniga kokku. Seekordse õhtusöögi kuulele valmistas Age. Kõik oli väga maitsev ja mõnusas koduses Treppoja hoovis oli suve armas lõpetada.

Siit aga siis tarkusepäeva jäätisekoogi retsept:

Šokolaadi-pähkli küpsised

  • 225g võid
  • 200 g valget suhkrut
  • 200 g pruuni suhkrut (demera)
  • 2 muna
  • 2 tl vanilje ekstrakti
  • 375 g jahu
  • 3 spl kakaod
  • 1 tl soodat
  • 2 tl kuuma vett
  • 1/2 tl soola
  • 175 g šokolaadinööpe
  • 125 g purustatud kreeka pähkleid
Kuumuta ahi 175 kraadini.Vahusta toasoe või suhkrutega pehmeks vahuks.Lisa ükshaaval munad ning sega ühtlaseks. Nirista sisse vanilje. Lahusta sooda kuumas vees ning sega koos soolaga taigna hulka. Eraldi sõelu jahu ja kakao. Sega taignale hulka nii šokolaadinööbid, pähklid kui jahu. Väldi üle segamist. Antud kogusest saad 24 normaalsuuruses küpsist või siis 2 suurt koogipõhjana kasutatavat küpsist. Mina jagasingi taigna kaheks ning joonistasin eelnevalt küpsetuspaberile taldrikuga ringi ette. Keera paber ümber ning näpi kenad küpsised.  Väikseid küpsiseid küpseta umbes 10 minutit või kuni nad on kergelt äärtest kõvemaks muutunud. suurtega läheb veidi kauem, mul kulus kuskil 16 min. Tõsta küpsised ettevaatlikult jahtuma. NB! algul on küpsis pehme, kuid jahtudes muutub tihkemaks. Tort pane kokku vahetult enne serveerimist. Mina kasutasin karamelli ja pähkli jäätist ning vanilje jäätist. Tõsta jäätiselusikaga ümarad pallid alumisele põhjale, pane vahele teine põhi ning peale tõsta siis teisest sordist pallid. Kaunistada võiks tegelikkuses peaaegu kõigega. Mina tegin ise karamelli rõngaid. Nendest mõni teine kord pikemalt, sest need üldjuhul esmasel tegemisel välja ei tule :)

Ilusat kooliaastat!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar