kolmapäev, 9. september 2015

Aasiapärane supp kukeseente ja krevettidega - korralik pisikutapja ja maitsev pealekauba!



Sõidan täna Riiga kaasa elama meie korvpallipoistele! Sellega seoses sai eile hilisõhtul kokku keedetud üks korralik pisikutapja supp. Aasia maitsed on minu ühed lemmikud ning mulle meeldib nendega ka katsetada ja veidi oma nüansse lisada. Seekord sai muidu tavapärasele vürtsikale supile pandud kukeseened lisaks. Ütlemata hea sai :)

Retsept:
  • porgand
  • värskeid tiigerkrevette
  • küüslauk
  • shalot sibul
  • ingver
  • tšilli
  • laimi lehed
  • sidrunhein
  • kukeseened
  • klaasnuudlid
  • kalakaste
  • soja kaste
  • palmi suhkur
  • austrikaste
  • koriander
  • kanapuljong või fond
  • laimimahl
Aasia toitude puhul ei saa rääkida täpsetest kogustest. Kõik sõltub oma maitse eelistustest ja portsude arvust, seega panen siia kirja vaid lisamise järjekorra :)
Hakkimised:
  • porgand peenikesteks ribadeks
  • sibul väiksesteks sektoriteks 
  • küüslauk poolikuteks sektoriteks
  • ingver peenikesteks ribadeks
  • seened kas terved või poolitatud
  • laimi lehed peenikesteks ribadeks
  • sidrunhein 2-3 juppi, mille saad hiljem välja võtta
  • tšilli puhasta seemnetest kui väga vürtiskat ei soovi ning haki poolikud rattad. Mina kasutasin rohelist ja punast tšillit.
Lase vesi keema ning lisa kanapuljongi fondi maitse järgi. Hakka lisama köögivilju järgmises järjekorras: sidrunhein, porgand, ingver, küüslauk, sibul, laimilehed, tšilli. Keeda kuni peaaegu pehmed. Lisa kukeseened ning asu maitsestama. Soja, kalakaste, austrikaste, palmisuhkur. Soja annab soolasuse, palmisuhkur magususe ning hiljem lisatav laimimahl hapukuse. See tasakaal on enda timmida ning pigem võiks maitseid rohkem kui vähem olla :)
Kui oled supiga rahul, siis keera kuumus maha. Lisa klaasnuudlid ning puhastatud tiigerkrekvetid. Lase veidi kaane all küpseda ning lõpuks lisa laimimahl ja hakitud koriander.


Hääd isu ja pöidlad pihku Riia mängudele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar