Teisipäev, 28. aprill 2015

Markofka supp - väärib proovimist!


Niisiis - SELLEST supist. Kogu au kuulub jällegi Inga Paenurmele, kelle käeläbi valminud fantastilisi maitseelamusi saate ise kogeda Markofka Toidutoas. Nagu 5 tunni salati postituses mainitud sai, tegin järele jäänud porgandipastast/kreemist rammusa õhtusupi. Suppi võib ka puljongiga talje sõbralikumaks teha, kuid kuna ports on suhteliselt väike, siis mina maitses järeleandmisi ei teinud.  Lisandiks sai supile, samuti eelnevast postitusest tuntud, herne-prosciutto salat ning peale raputasin röstitud juustupuru. 

Retsept:
  • 1 kg porgandeid
  • 300 g võid
  • 400 ml rõõska koort
  • peotäis rohelisi hernekaunu
  • 1 pakk Prosciutto sinki
  • soola, pipart, röstitud juustupuru
Porgandid koori, tükelda ning kuumuta/pruunista võis kergelt kuldpruuniks. Vala peale vett triiki porganditega ning keeda vesi ära. Kalla porgandid blenderisse ja vahusta, lisades jaokaupa võid. Soovi korral lisa veidi soola. Pane jahtuma. Viiluta herned piki kauna peenikesteks ribadeks ning pane jääkülma vette (hea kui vähemalt 30 min, siis muutuvad ribaks kõvaks ja krõmpsuks). Viiluta ka sink. Sega hernestega kokku ja maitsesta pipraga. Kalla porgandikreem kuumal pliidil olevasse potti ning vispliga pidevalt segades lisa hulka koor. Vahusta vispliga ühtlaseks kohevaks kreemjaks supiks. Serveerimiseks tõsta hernesalatit kaussi, tõsta kulbiga supp ning raputa peale juustupuru.
Sobib hästi sooja ciabattaga, mida on imehea supi sisse kasta.

Bon appetit!
 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar