Täna on esimene esmaspäev üle kolme kuu kui ma saan perele kodus õhtusööki valmistada. No ja mõeldes tervislikkusele, siis tegin täna rohelist.... tsipa valgega (mis osaliselt pole väga tervislik ;)).
Kanafileest olev vist kirjutanud, see kapriisne liha oli mu toidulaual väga harv külaline. Samas nüüd pean ütlema, et hästi tehtuna on ta väga maitsev. Kõik on kinni tehnikas :)
Retsept (4 portsu):
- Kanafilee - 4 tk
- Marinaadiks - rosmariin, tüümian, laimimahl, sojakaste
- Lillkapsas - 1 õisik
- Brokkoli - 1 õisik
- Rohelised herned - 1 peotäis
- Karulauk - suur peotäis
- Seedrimänni seemned - 100 g
- Parmesan - 100 g
- Oliivõli 0,5 klaasi
- Või 100 g
- Kõrvitsa seemned peotäus
- Shampinjonid - suur peotäis, viilutada
Hai rosmariini ja tüümiani lehed peeneks, sega vähese õli ja laimimahlaga ning lisa soja kaste. Lase seista. Pruunista lillkapsa õisikud kergelt võis ( karamell) ning lisa vett veidi alla kapsa koguse. Keeda kogu vesi ära. Seejärel maitsesta veidi soolaga ning lisa võid ja blenderda siidjaks püreeks.
Brokkoli, herned ja brokkoli/lillkapsa varre lõigud ( õhukesed ägedad viilud) pista korraks (1min) keevasse vette ning maitsesta seejärel soolaga. Karulaugu pesto jaoks rösti seedrimänni seemned, riivi parmesan ning pane koos üli ja karulauguga blenderisse kokku ( sobib ka saumikser). Purusta ja sega. Mass peaks jääma parajalt paks pasta. Lisa õli vastavalt kogusele. Mul kulus suure peotäie karulaugu peale 100 g seemneid, 100 g juustu ja umbes 0,5 klaasi õli. Kanafilee kuivata ning prae või ja õli segus pruuniks. Umbes 5 min kumbki pool. Maitsesta soola ja pipraga ning pintselda üle ürdimarinaadiga. Võid lisada ka BBQ glasuuri vmt. Pane ahju 180 kraadi juurde 10-12 min olenevalt filee suurusest. Shampinjonid pruunista samuti võis kergelt läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
Mitut sorti vitamiinilaks on tagatud!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar